9 Eylül 2013 Pazartesi

okul için saç modelleri

okulların açılmasına çok az kaldı bizlerde minik kardeşlerimizi birbirinden güzel saç modelleri seçtik hem yapımı kolay hemde hepsi birbirinden güzel :))

 








http://pembegunes.blogspot.com/

Resimli makyaj anlatım

işte sizin için seçtiklerim...













ben en çok sonuncuyu beğendim ya siz ?

8 Eylül 2013 Pazar

Türkan ŞORAY göz makyajı :))


Genellikle hepimizin göz makyajını ve gözlerini çok beğendiği ilk akla gelen isimlerden biri; Türkan Şoray'dır. O'nun gözleri yıllardır efsane olmuştur. Hepimiz o'nun gibi gözlere sahip olmak isteriz. Eğer sizde Türkan Şoray gibi göz makyajı yapabilmek isterseniz ozaman takipçilerimden Sevda Enci'nin yolladığı bu pratik bilgiye göz atmanızı tavsiye ederim. Sevda; bize fotoğraflar yollayarak nasıl uygulanacağını tek tek yazmış. Sevda'ya , bizlerle bu pratik bilgiyi paylaştığı için teşekkür ediyorum.







1- Bu muhteşem gözlere sahip olmak için öncelikle bir adet dipliner edinmemiz gerekiyor. Dipliner'ı doğru bir şekilde kullandığımızda bu makyaja kolayca sahip olabiliyoruz. Takipçim Golden Rose marka Dipliner'ı tercih etmiş, fiyatı da gayet uygunmuş ama marka tercihi size kalmış, öncelikle dipliner satın alıyoruz.







2- Daha sonra gözümüze hafif yukarı doğru eğrilik vererek bir çizik oluşturuyoruz. Bu çiziğin uzunluğu sizin tercihinize kalmış.






3- Sonra oluşturduğumuz çiziği; boş yatık bir üçgen olacak şekilde kirpiklerimizin ortasına kadar bir çizik daha çekiyoruz. Bu şekilde resimdeki gibi yan ve içi boş bir üçgen oluşuyor.






4- Şimdi geldik en eğlenceli kısmına:) Çünkü şimdi sıra, bu boş üçgenin ortasını dikkatli bir şekilde doldurmaya geldi. Hiç bir yer boş kalmayacak şekilde çizgiden dışarı taşırmayarak içini dolduruyoruz.







5- Ve son olarak rimelimizi de uyguluyoruz ve Türkan Şoray gözlerimiz hazır:) Bu arada Türkan Şoray alt kirpik diplerine de dipliner'ı uyguluyor, isteyenler alt kirpik diplerine de ince bir hat halinde dipliner'ı uygulayabilirler. Önemli olan nokta; çizgiyi kapatarak değil hafif dışarı doğru uzatarak çekmektir. Herkese kolay gelsin:)




KOLAY FRENCH YAPIMI :)

KOLAY FRENCH YAPIMI :)


Benim ne renk ojeler kullandığım çok soruldu, çok fazla sadelikten yana olduğum için benim elimde french ojeden başka birşey pek göremezsiniz. Bana en temiz ve en güzel gelen ojedir. Herkesin kuaföre gitme yada düzenli olarak manikür yaptırma imkanı olmayabilir. Bu yüzden sizlerle muhteşem bir french oje sürme yöntemi paylaşacağım. Yıllar önce okuldan bir kız arkadaşım evinde yaparken görmüştüm, bu konularda becerikli olmamama rağmen denediğimde yapabilmiştim ve bana çok pratik gelmişti umarım sizde beğenirsiniz. Bu fikri hatırlamamı sağlayan ve fotoğraflarıda yollayan twitter'dan bir takipçim Sevda Enci, ona da teşekkür ediyorum. Çok güzel bir şekilde hazırlayıp bana yollamış. Şimdi bakalım pratik french oje sürme nasıl oluyormuş.



1- Öncelikle french yapmak için  gerekli olan iki renk beyaz oje edinmemiz gerekiyor. French için benim kullandığım flormar 310 numaralı beyaz ve yine flormar ın 319 numaralı kırık beyaz ojesi. Bu arada flormar 319' u iki kat sürünce çok güzel oluyor.









2- Tabiki french yapmak için öncelikle varsa elimizdeki ojeyi temizliyoruz.







3- Kullanacağımız kar beyaz olan ojeyi yani flormar 310' u avucumuzun etli olan kısmına enlemesine sürüyoruz.










4- Tırnağımızın french olacak kısmını yani ucunu; avucumuza sürdüğümüz ojeye bastırıyoruz, sanki oraya soldan sağa bir  çizik atar gibi. Ucundaki beyazı kalın yada ince yapmak sizin elinizde. Zaten avucumuzdaki ojemizin üzerinde tırnağımızın hilal gibi şekli çıkıyor. Ben genellikle kalın yapmayı tercih ediyorum.




5- İşte tırnağımızın ucu sanki başkası yapmış gibi düzgün bir şekilde beyaz oluyor.












6- Ucuna sürdüğümüz beyaz oje kuruduktan sonra, üzerine kullanacağımız ojemizi sürüyoruz. ben flormar 319' u iki kat sürüyorum. İki kat sürersek herzaman daha dayanıklı oluyor ve rengi daha güzel oluyor.




7- İşte frenchlerimiz hazır, sanki kuaförde yapılmış gibi oluyor. Bunu mutlaka evinizde deneyin, birkaç denemeden sonra çok memnun kalacaksınız. Alıştıktan sonra inanılmaz pratik bir şekilde, iki dakikada ve kusursuz yapmaya başlayacaksınız. Herkese kolay gelsin:)

Sivilce maskesi evde nasıl yapılır?

Sivilce maskesi evde nasıl yapılır
Sivilce maskesi nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız bu yazımızı okumanızda yarar var arkadaşlar. Sivilce maskesi önerileri yine bu yazımızda olacaktır.
Sivilce Maskesi Nasıl Yapılır Tarifi
• Bal ve Elma Maskesi : Bir tane elmayı rendeledikten sonra 3 yada 4 yemek kaşığı bal ilave ederek karıştırın. Ardından yüzünüze sürerek 15-20 dakika bekletin. Süre bitiminde yüzünüzü yıkayın.
• Havuç Maskesi: En iyi tarafı ise her cilt türünde kullanılabilir olmasıdır. Havuç maskesi yapmak için taze havuçlar gereklidir. Yarım kilo havucu yıkayıp ve ezerek macun kıvamına getirin, biraz un ekleyin. Havuç maskını temizlenmiş cilde uygulayın. On dakika bekleyin. Yıkayın ve cildinizi kurulayın.
• Yulaf ezmesi ve Yoğurt Maskesi: Bir yemek kaşığı yoğurt ve bir yemek kaşığı yulaf ezmesini karıştırdıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyin. Ardından yüzünüze uygulayarak 10-15 dakika bekleyin. Sürenin bitiminde yüzünüzü yıkayın.
• Kivi Suyu ve Kil Maskesi: Bu maske yağlı ve sivilceli ciltler için faydalı olur. Kivi suyuna biraz kil eklendikten sonra temiz ve küçük bir tahta kaşıkla krem kıvamına getirilir. Maske şeklinde yüze sürülerek on dakika bekletilir.
• Domates Maskesi: Yağlı ciltler için domates maskesi uygun bir seçimdir. Siyah noktalar ve akneleri gidermeye yardımcıolur. Domates yağ salgısını dengeler ve hafif bir peeling etkisi sağlar.
Domatesi ortadan kesip yüzünüze sürebilirsiniz veya domates püresi de kullanabilirsiniz. Domatesin özü cilde iyice nüfuz etmesi için on-onbeş dakika bekleyin. Sonra bir dilim domatesle yüzünüzü hafifçe ovun. Ardından ılık suyla yüzünüzü hafifçe yıkayın.
Bazı kişilerin domatese karşı alerjisi vardır. Domates maskesini uygularken yanma hissederseniz hemen yüzünüzü yıkayın.
• Maden Suyu ve Limon: Bir bardak doğal maden suyuna yarım limon sıkın. Ardından bir parça pamukla yüzünüze sürün. Bu uygulama ciltdeki gözenekleri temizler ve lekeleri de hafifletir.
Kil Maskesi
Aktarlardan alacağınız kil maskesini haftada bir kez tüm yüz ve boyun bölgesine uygulayın.
Gülsuyu Maskesi
1 yemek kaşığı gül suyu ve 1 yemek kaşığı balı karıştırıp sivilcelerin üzerine sürün. 20 dakika bekleyip ılık suyla durulayın. Bu işlemi her gün tekrarlayın.
Salatalık Suyu Maskesi
1 yemek kaşığı salatalık suyu ve 1 yemek kaşığı gül suyunu karıştırıp sivilcelerin üzerine sürün. 20 dakika bekleyip ılık suyla durulayın. Bu işlemi her gün tekrarlayın.

Çizim mi Gerçek mi??







Kalem ile gerçek dünya...



kalem ucundan çalışmalar...




ve işte en hayran kaldığım... :))

aslında hepsi birbirinden güzel ve yaratıcı çalışmalar ben yapsam şaşı olurdum herhalde :DD

Dondurma çubuklarından çerçeve



Dondurma çubukları ve arkasına ekleyeceğiniz mıktanıslarla basit ve güzel bir fotoğraf çerçevesi yapabilir, bunu buzdolabının üzerine yapıştırabilirsiniz. Bence gerçekten basit ve çok hoş duruyor. Malzemeler 10 adet dondurma çubuğu Tutkal 2 adet magnet (mıknatıs) Çerçeveyi süslemek için kullanmak istediğiniz değişik aksesuarlar (kağıt,kumaş…)

Yapılışı :


dondurma çubuklarının kenarlarını tutkallıyoruz.


dondurma çubuklarını birbirlerine iyice yapıştırıyoruz.


aynısını diğer dondurma çubuklarınada uyguluyoruz.


çubukların ortalarınada birer dondurma çubuğu yapıştırıyoruz


arkalarına mıknatısları yapıştırıyoruz.


birazda süsleyip kalpleri yapıştırıyoruz.


ve işte hazırrrr.. :))

http://pembegunes.blogspot.com/

ampulden şirin kuşlar :))

Var mı böyle bir güzellik? :) Rengarenk birbirinden tatlı bu kuşlar ampul kullanılarak yapılıyor. Renkli kağıtlar tutkalla küçük parçalar halinde ampullerin üzerine yapıştırılıyor.Gagalarımız oyun hamuru ve kanatlarımızda renkli tüyler… :) Bahçe, sınıf yada çocuk odaları dizaynı için güzel bir aksesuarda olabilir. 
renkli renkli kanatlı aman pekte havalı bu kuşta benim favorim… :)  
Cici kalın… :)

pet şişelerden çiçekler...


Görmüş olduğunuz bu çiçek çalışması pet şişelerin alt tarafta gösterilen resimdeki gibi kesilip boyanması ile hazırlanmış. Kesim işlemi büyükler tarafından yapılıp boyama ve süsleme işini çocuklara bırakabiliriz.
Eminim çok güzel şeyler çıkacak… :)

ceviz kabuklarından kaplumbağa :))

 ceviz kabuklarını yeşil sünger kağıdın üzerine koyup kaplumbağa şekli çizdim. Daha sonra kabukları sünger kağıdın üzerine yapıştırıp, yeşil cam boyasıyla dikkatlice boyadım. çok kolaymış değil mi?? :))
Daha önce biri oyuncak biri anahtarlık olmak üzere iki kaplumbağa  kartondan yaptığımız kaplumbağayı da sayarsak ceviz kaplumbağamız bizim dördüncü kaplumbağamız oldu.
Not:ceviz demişken hergün bir avuç ceviz ;))

evde oyuncak bebek yapımı

evde oyuncak bebek yapımı

çocuklarınız için dışardan bebek almak yerine evdeki eski çoraplar ve eldivenlenlerden kendiniz bir bebek dikebilirsiniz hem bu tahmin ettiğinizden daha güzel olacak o zaman hemen yapımına başlayalım


  • .....................................................................................................................................

konserve kutusundan kalemlik yapımı.


Kırtasiye malzemeleri beni her zaman karşı konulmaz bir biçimde beni kendine çekmiştir. Her kırtasiyeye gidişimde en az yarım saatimi kırtasiye malzemelerini inceleyerek geçirir, en sonunda da ihtiyacımdan fazlasını alıp çıkarım. Bu nedenle çalışma masamın üstü her zaman gereğinden fazla kalemle dolu olur. Bu dağınıklığı toparlamak için yeni bir kalemliğe ihtiyaç duyduğumda, bu kez kendi kalemliğimi yapmaya karar verdim. Bunun için kullanabileceğim en iyi malzeme ise bir konserve kutusu ve kurdelelerdi.


Malzemeler:
Kalemlerinizin içinde kaybolmayacağı boş ve temiz bir 
Kuvvetli bir yapıştırıcı
Makas
Konserve kutusunu saracak uzunlukta kurdeleler
Mezura (tercihen)
Nasıl Yapılır?
1- Öncelikle konserve kutusunun çevresini ölçün ve kurdelelerinizi konserve kutusunu tamamen kaplayacak uzunlukta kesin.
2- Ardından kurdelelerinizle güzel bir renk kombinasyonu oluşturun ve konserve kutusuna hangi sıra ile dizeceğinize karar verin.
3- Kurdeleleri yapıştırmaya konserve kutusunun alt kısmından başlayın. Önce yapıştırıcıyı noktalar halinde konserve kutusuna, ardından kurdeleye sürüp herhangi bir eğrilik olmayacak biçimde yapıştırın.


4- Konserve kutusunu kurdelelerle tamamen kapladıktan sonra kalemliğinizi kullanmaya başlayabilirsiniz.